Forside      Program     Rejser    Foreningen     Links    Kontakt


Program 2020-2021

Onsdag 30. september 2020. kl 19.00 

Lemvig Gymnasium

MUSIK UDEN GRÆNSER

GADE, NIELSEN, STRAUSS

OG GENFORENINGSÅRET 2020


I anledningen af 100-året for Genforeningen i 1920 sætter denne koncert fokus på musik, der har en særlig betydning i forhold til det dansk-tyske naboskab. Programmet byder på flot og lettilgængelig musik – en rigtig feel good aften af de gedigne. Musikerne vil bl.a. fremføre følgende: Carl Nielsens ”Sagadrøm” og ”Tågen letter”, Richard Strauss’ ”Hornkoncert”, samt Niels W. Gades ”Symfoni nr. 1”.

Musikken fremføres af Orkester MidtVest

REMUS – Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester

Joulain Hervé, hornsolist af international topklasse fra Torino samt den dygtige dirigent Christian Øland.

https://musikhusetaarhus.dk/arrangementer/orkester-midtvest-og-remus/Søndag 4. oktober 2020 kl. 15.30 

Lemvig Gymnasium

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest spiller denne eftermiddag værker af Debussy og Destenay for violin, obo, klarinet og klaver. Denne eftermiddag skal vi bl.a. lytte til ”Violin Sonata” samt ”Premiere Rhapsodie” for klarinet og klaver, begge dele af komponisten Debussy. Fra komponisten Destenay har ensemblet valgt en trio for obo, klarinet og klaver. Man kan glæde sig til en intim koncert, hvor grænsen mellem musikere og tilhørere er flydende, ganske som da værkerne oprindelig blev opført ved huskoncerter.  Ana Feitosa spiller violin, Peter Kirstein obo, Tommaso Lonquich clarinet og Tanja Zapolski klaver.Foredrag Beethoven

hele 2020 fejres det, at det er 250 år siden, at den tyske komponist Ludwig van Beethoven blev født.  Det gør vi i Musikforeningen i samarbejde de Lemvig Folkeuniversitet med en lille Beethoven-serie i form af 2 foredrag og en koncert.Torsdag 29. oktober 2020 kl 19.00

 Lemvig Musikskole

Først et foredrag om Beethovens liv og musikPeter Uldahl giver en generel introduktion til Beethoven, hans musik og hans samtid? Uldahls introduktion er et levende musikforedrag, der blander anekdoter med en masse historiske facts.  Til Uldahls Introduktioner hører man ikke kun om musikkens historie, om værkernes mange betydningslag og om de komponister som har skabt den, men man oplever det også. Torsdag 12. november 2020 kl. 19.00

Lemvig Musikskole

Koncertforedrag om Beethovens klavermusik. Emil Gryesten vil fortælle om musikken og spille eksempler fra Beethovens stykker for piano. Beethoven skrev forskelligt i hans ”3 perioder”. Hvad er det, der gør ham til en stor, stor komponist?


Søndag 22. november 2020 kl 15.30

Koncert


Emil Gryesten og Benedikte Damgaard spiller sonater af Beethoven, Brahms, Grieg – for violin og piano. Kunstnerne introducer værkerne og lægge særlig vægt på Beethoven i programmet.

Benedikte Damgaard havde debut som solist med Ålborg Symfoniorkester allerede som 15-årig, og i 2004 var hun vinder af Jacob Gades Violinkonkurrence. Hun debuterede fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2014.

Pianist Emil Gryesten har allerede spillet hos os flere gange. Han har modtaget priser ved en del danske og internationale konkurrencer for unge pianister, bl.a. vandt han som 15-årig førstepris ved Steinway-konkurrencen i Hamburg. Han har bl.a. modtaget en række legater og hæderspriser såsom Sonnings Musikstipendium, Harbys Legat og den finske Pro Musica pris.


Søndag 17. januar 2021 kl 15.30

Nytårskoncert


Nytårskoncert med selveste Signe Asmussen som sopran. Hun ledsages af et spændende, utraditionelt ensemble med Tue Lautrup på violin, Oliver Nordahl på obo, Mathias Kjøller på klarinet, Kristian Flagstad på basklarinet, Christian Jørgensen på kontrabas samt Eskild Winding på klaver.

Vi kan glæde os til et varieret og festligt program, hvor både traditionelle nytårskoncertstykker af bl.a. Lehar og Strauss, krydres med en musical-suite og en dansk revy-suite. Helt igennem et boblende og livsbekræftende program til nogle uforglemmelige timer. Glæd jer til at begynde det nye år på så festlig maner.

Der vil være mulighed for at bestille spisning på Isværket – med deltagelse af kunstnerne (mere herom senere)

 
  

Søndag 7. februar 2021. kl. 15.30

Lemvig Gymnasium

Blue Chamber Quartet

Blue Chamber Quartet er konsekvent lykkedes med at tilføje nye, spændende og endda uhørte nuancer til måden at opføre kammermusik på.
Vi skal opleve en unik kombination af instrumenter, der med fornem præcision og stor lidenskab bliver defineret af Julia Bartha (klaver), Angelika Siman (harpe), Holger Michalski (kontrabas) og Thomas Schindl (vibrafon). Det sætter overvældende stemninger, hvor de mange skift mellem klassisk og avantgarde, jazz og latinamerikanske rytmer sætter tilhøreren i både melankoli og i elementær livsglæde.

 


Lørdag 27. februar 2021 kl. 13.00 

Lemvig Musikskole

Vinter Jazz for børn og voksne med Jacob Vendt og Poiken Flensborg

De spiller egen musik med særlig vægt på den billedskabende og fantasifulde komposition; en slags "improviseret programmusik", hvor indholdet kan tage musikalsk udgangspunkt i f.eks en mobiltelefon, æblekage med flødeskum, en frostklar dag i Vejle eller en tv-helt. Duoens muntre og til tider spraglede lydunivers inddrager publikum på forskellig vis og skabes af en mængde forskellige instrumenter, blandt andet klaver, kontrabas, mundharper, kalimba, blokfløjte, klokkespil, melodikaer og sav.Lørdag 27. februar kl. 19.30 

Lemvig Gymnasium

               Six City Stomper

    

Skandinaviens mest succesrige, unge New Orleans jazzband

Deres glød og glæde er let at høre, og med deres alder og entusiasme opdaterer de jazzscenen for traditionel jazz. Aftenen vil – naturligvis - byde på mange af de gode, gamle evergreens. I front opleves den unge, talentfulde crooner og saxspiller Mads Mathias.

Peter Marott spiller trompet, Peter Rosendal flugabone og klaver, Regin Fuhlendorf høres på banjo, Kasper Tagel på bas og Morten Ærø på trommer.Søndag 28. marts kl. 15.30 

Lemvig Gymnasium

Keglebanetrioen

Sidste sæson måtte vi aflyse dette ensemble, men nu kommer de tre prominente, danske musikere, der har valgt navnet Keglebanetrioen.

Vi skal lytte til et lille og eksklusivt repertoire for klarinet, bratsch og klaver.

Udover Mozarts mesterværk er også Schumanns “Märchenerzählungen” og Max Bruchs “Acht Stücke” på programmet. Disse følges af nyere værker af Kutrag.

Trioens tre medlemmer er alle kendt fra kammermusik-sammenhænge: Klarinettisten Søren-Filip Brix Hansen fra blæserkvintetten, Opus Zoo (som vi tidligere har hørt her i Lemvig) bratschisten Marie Louise Broholt Jensen fra Nightingale Strygekvartet og pianisten Charlotte Thaning fra Eskær Trioen

Som noget nyt vil kunstneren Hans Mortens farverige og ekspressive billeder støtte oplevelsen af Schumans værk, ”Märchenerzählungen”.


 


 

Lørdag 13/3 kl. 14: Leif Baltzersens foredrag om Mahlers 9. symfoni

Torsdag 25/3 kl. 16.45: Koncerttur til Aarhus Musikhus, hvor vi skal høre Mahlers 9. symfoni.