Forside      Program     Musiktur    Foreningen    Links    Kontakt


Program 2018-2019

Lørdag den 22. september 2018  kl. 14.00 

Musikskolen 

 

Foredrag: Leif V.S. Balthzersen. 

”Livets store temaer fortolket i musikken”

 

I musik og kunst har mennesket til alle tider udtrykt og delt livets store følelser. Hvordan har klassiske komponister igennem århundreder fortolket temaer som liv og død, kærlighed, livsglæde og sorg? At lytte til deres musik er berigende – og til foredraget skal vi høre eksempler på denne musik, bl.a. Bach, Mozart, Beethoven, Mahler og Carl Nielsen.  

Entre 50,- kr.


Foredraget kan kombineres med Dit livs historie 

kl. 10.00 - 12.00 foredrag med Dorthe Kirkegaard Thomsen, professor i kognitionspsykologi. 

Hvordan hænger vores fortælling om livet sammen med livskvalitet? 

Det er muligt at bestille sandwich til pausen.  

Tilmelding ved mail til pam@poulanker.dk. 


Søndag den 30. september 2018 kl. 19.30 

Museet for Religiøs Kunst

Bjarke Mogensen Accordion og guitaristen Mikkel Egelund Nielsen.

De er et par af de største talenter herhjemme, og har vundet flere priser. De har et meget spændende program med musik af Scarlatti, Piazzolla og et nyskreven værk af komponisten Martin Lohse, dedikeret til dem. Vi kan høre en lille bid fra deres repertoire på You Tube. 


Søndag den 28. oktober 2018 kl. 15.30 

 Lemvig Gymnasium 

Ensemble Mutatis


– er en strygekvartet der bl.a. spiller Martinus duet for violin og cello, Beethovens strygetrio i c-mol og Mendelssohns kvartet a-mol/f-mol. Ensemble Mutatis består musikere, som alle har en solistisk uddannelse, og som ved siden af deres deltagelse i ensemblet er veletablerede på fremtrædende poster i danske og svenske orkestre. Ensemblet debuterede ved Schubertiaden i Roskilde i august 2012.

Søndag den 18. november 2018 kl. 15.30       

Lemvig Gymnasium

Amazone Kvartetten

- består af Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran, Sofia Kayaya, fløjte, Julie Tandrup Kock, cello, og Cæcilie Tagmose, klaver. Den specielle sammensætning af instrumenter i kvartetten egner sig fantastisk til formidling af det franske repertoires rige klangverden og poesi. Ved koncerten vil de opføre værker af Debussy og Ravel samt den nulevende finske komponist Kaija Saariaho.


Søndag den 2. december

Solistklassestuderende fra Musikkonservatoriet i Aarhus 

kommer og giver koncert. Det er en del af deres afsluttende masterclass som solister, og derfor kan program og spillested først meddeles senere – på e-mail og annonce.


Søndag den 13. januar 2019 kl. 15.30   

Lemvig Gymnasium

Nytårskoncert med OperetteKompagniet. 


Thomas Peter Koppel og Carol Conrad kommer igen - og med har de denne gang sopranen Signe Asmussen og mezzosopranen Andrea Pellegrini. 
Eftermiddagen indeholder alt godt fra operaen og operetten samt den crossover-verden, solisterne hver især også begår sig i. Programmet indeholder musik, der går i spænd med en nytårsfejring. Altså et stort nytårsprogram med fest og farver.
Medlemmer af Lemvig Musikforening kommer ind uden yderligere betaling. 
Ikke medlemmer: 250 kr.

Onsdag den 30. januar 2019

Opera-tioner med spisning 

Carmen på Nørre Vinkel

  

Operaen Carmen præsenteres på festlig vis og Nørre Vinkel sætter en god menu på bordet. Buffet kl. 18, og operaen begynder kl. 19.30.

Opera-tioner leverer en unik præsentation af operagenren. Operaens virkemidler og stemmebrug introduceres, før den hæsblæsende, udgave af Bizet’s mest berømte opera, ”Carmen”, sættes i gang. De 2 sangere spiller alle roller, og et klaver udgør hele orkesteret. Store følelser som jalousi, kærlighed og vrede foldes ud i en højoktan blanding af musik, aktivitet og dialog, og vi hører de bedste arier fra verdens mest spillede opera. 

Medvirkende: Bo Kristian Jensen, Charlotte Thaning, Kristine Becker Lund. 

Pris for buffet og opera; 275,- kr.  

Bestil plads på Hotel Nørre Vinkel: 

Telefon: 97 82 22 11; 

Mail: info@norrevinkel.dk


Lørdag den 23. februar 2019 kl. 19.30

Lemvig Gymnasium

Steen Rasmussen’s ALL STAR QUINTETO

featuring Josephine Cronholm.


De har etableret sig som et af Danmarks i særklasse bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz. ”Musikken? Den er flot komponeret, flot arrangeret, flot udført”. Orkesteret består af: Steen Rasmussen piano, Lis Wessberg trombone, Fredrik Damsgaard bas, Jacob Andersen Percussion og Jonas Johansen trommer. Alle er de musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene. 

Igen i år vil mange mødes kl. 18.00 med spisning som en hyggelig optakt til jazz’en, Man kan enten bestille tapas hos slagter Mortensen – eller selv medbringe en madkurv. Drikkevarer købes på stedet.


Søndag den 24. marts 2019 kl.15.30  

Lemvig Gymnasium

Pianist Emil Gryesten

kommer igen – denne gang med Mussorgskys store, store værk Udstillingsbilleder. Værket består af ti små satser hver bygget over russiske malerier. Vi skal forestille os at være til en udstilling, hvor vi går rundt og fordyber os i hvert billedes stemning. Desu-den skal vi høre Beethoven: Sonate op. 53 “Waldstein” og Liszt: Transcendental-etuder (i uddrag).

Emil Gryesten er næsten vores huspianist. Han har lige spillet koncert i Carnegie Hall i New York, ved ”Kammermusik ved Hjarbæk Fjord” og meget, meget mere.


Torsdag den 23. maj 2019

Musikhuset i Aarhus 

– busafgang fra Lemvig ca. kl. 17

Det uudslukkelige Norden 

- Carl Nielsen og Sibelius symfonier.


Carl Nielsen og Sibelius var samtidige og fornyede på hver deres måde den klassiske musik – og så er de begge to en uomgængelig del af deres fædrelands kulturelle identitet. Både Carl Nielsens Symfoni nr. 4; ”Uudslukkelige” og Sibelius’ 2. symfoni beviser, at musikken overvinder alt. ”Musikkens elementæreste Væsen er Lys, Liv og Bevægelse der hugger Stilheden i stykker,” skrev Carl Nielsen, og Sibelius’ uafhængigheds¬symfoni” står som en fakkel for den finske nationalsjæl. 

Denne koncert viser, hvordan man skriver krigen og krisen ind i musikken – og overvinder dem. ”Musik er liv; som dette uudslukkeligt.” 

DIRIGENT Leif Segerstam.

Igen i år arrangerer Lemvig Musikforening bustur.

Afgang fra Lemvig sidst på eftermiddagen. 

Undervejs til Århus nyder vi en sandwich og et glas vin, og efter koncerten er der kaffe med kage i bussen. 

Yderlige oplysninger om turen følger senere, men tilmeld dig/jer nu. 

Den samlede pris vil være 550 Kr. – vi har max 45 pladser. 

Tilmelding til turen; ved at betale beløbet på mobilpay 21021.